Şanlıurfa'da çocuğun ihmalden öldüğü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada çocuğun ihmalden öldüğü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 15:53

- Birecik Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 2 yaşındaki çocuğun, yanlış tedavi ve zamanında sevk edilmediği için öldüğü ileri sürüldü - Hastane başhekimi Çit: "Bu konuda doktor ihmali olduğunu düşünmüyoruz"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Birecik Devlet Hastanesine kaldırılan 2 yaşındaki çocuğun, yanlış tedavi ve başka bir sağlık kuruluşuna zamanında sevk edilmediği için hayatını kaybettiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, 2 yaşındaki Müslüm Baloğlu, yaklaşık iki ay önce suda boğulma vakası nedeniyle kaldırıldığı Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından 4 gün önce taburcu edildi.

Evde rahatsızlanan ve ailesi tarafından Birecik Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çocuğun dedesi dedesi Sadin Baloğlu, torununun ''yanlış tedavi'' ve ardından başka bir hastaneye zamanında sevk edilmediği için hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Hastane başhekimi Murtaza Çit ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk için gerekli müdahalenin yapıldığını belirtti. Doktorların elinden geleni yaptığını vurgulayan Çit, "Gerekli müdahaleye rağmen hastamız kurtarılamadı. Bu konuda doktor ihmali olduğunu düşünmüyoruz. Acılı ailemize başsağlığı diliyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!