Hem çalıştay hem kültürel birikim

Güncelleme Tarihi:

Hem çalıştay hem kültürel birikim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2025 16:29

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), Türkiye genelinde sürdürdüğü Dijital Habercilik ve Medya Çalıştayları’nın Şanlıurfa ayağını geniş katılımla yaptı. Katılımcılar yoğun geçen çalıştay programının ardından kentin kültürel atmosferini yakından yaşama imkânı buldu. Çalıştay programı, Şanlıurfa’nın inanç ve kültür turizmi açısından taşıdığı değerleri tanıtan ziyaretlerle de zenginleştirildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da 18–21 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dijital Habercilik ve Medya Çalıştayı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 120’nin üzerinde gazeteciyi, akademisyeni, medya yöneticisini ve sektör temsilcisini aynı çatı altında buluşturdu. Dijital medyanın yasal zemini, etik ilkeleri, yapay zekâ ile dönüşümü, yerel basının geleceği ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gibi başlıklar, 4 gün boyunca çok yönlü biçimde ele alındı.  Programın ilk günü, Şanlıurfa’nın yönetim kademeleriyle gerçekleştirilen resmi temaslarla başladı. TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette dijital medyanın geldiği nokta, yerel ve ulusal basının karşı karşıya olduğu yapısal sorunlar, internet gazeteciliğinin demokratik toplumlar açısından taşıdığı stratejik önem ve dijital haberciliğin kamuoyunu doğru bilgilendirmedeki rolü ele alındı. Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın kapsamlı ve nitelikli bir medya organizasyonuna ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, dijital medyanın doğru kullanıldığında toplumsal barışa, şeffaflığa ve kamu yönetimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. TİGAD heyeti, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Ağan’ı da ziyaret etti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı. Çalıştayın ana oturumları, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Ağan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Numan Günay da katıldı.

Haberin Devamı

Hem çalıştay hem kültürel birikim

Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı, Eğitim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Vox Humanis Çok Sesli Koro Topluluğu tarafından seslendirildi. Genç yeteneklerden oluşan koronun performansı, salonda bulunan davetlilerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Hem çalıştay hem kültürel birikim

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Numan Günay, yaptığı konuşmada internet gazeteciliğinin geçirdiği dönüşümü detaylarıyla ele aldı. TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise konuşmasında, dijital medya için atılan yasal adımlara dikkat çekti. Çalıştayın oturumlarında, alanında uzman gazeteciler ve medya yöneticileri tecrübelerini paylaştı. Program kapsamında TİGAD ailesi, insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitepe, Karahantepe ve Karatepe’yi ziyaret etti. Programın ikinci gününde heyet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Buluşma, sıra gecesi ve müzik ziyafeti eşliğinde gerçekleşti; katılımcılar yoğun geçen çalıştay programının ardından kentin kültürel atmosferini yakından yaşama imkânı buldu. Çalıştayın üçüncü günü akşamında ise TİGAD heyeti, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde ağırlandı. Sıra gecesi geleneği ve müzik dinletileriyle zenginleşen program, gazeteciler arasında samimi bir atmosfer oluştururken, Şanlıurfa kültürünün önemli unsurlarından biri olan müzik ve sohbet geleneği de yaşatıldı. Çalıştay programı, Şanlıurfa’nın inanç ve kültür turizmi açısından taşıdığı değerleri tanıtan ziyaretlerle de zenginleştirildi. Balıklıgöl Platosu’nda gerçekleştirilen gezide, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığına inanılan mekân, Aynzeliha Gölü ve çevresindeki tarihi dokuyla birlikte ele alındı. Tarihi çarşılar bölgesinde yapılan yürüyüşte ise Bakırcılar, Gümrük Hanı ve geleneksel Urfa esnaf kültürü yakından tanıtıldı. Program kapsamında ayrıca Mevlevi Dergâhı ve Külliyesi ziyaret edilerek, tasavvuf kültürünün Şanlıurfa’daki izleri katılımcılara aktarıldı.

Haberin Devamı

Hem çalıştay hem kültürel birikim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!