HDP’li Öcalan: Suruç saldırısı TBMM'de araştırılsın

Güncelleme Tarihi:

HDP’li Öcalan: Suruç saldırısı TBMMde araştırılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 15:16

HDP’li Öcalan: Suruç saldırısı TBMM'de araştırılsın

Haberin Devamı

Ali LEYLAK / SURUÇ (Şanlıurfa), (DHA) – ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinde terör örgütü DEAŞ üyesinin canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin yaşamını yitirmesinin 2'nci yıldönümünde anma töreni düzenlendi. Törene katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Suruç saldırısının benzerlerinin her an yaşanabileceğini ileri sürerek, "Suruç olayının aydınlatılması için TBMM'ye araştırma önergesi vereceğiz” dedi.
20 Temmuz 2015'te, terör örgütü PYD denetimindeki Kobani kentinin inşasına yardım etmek amacıyla Suriye'ye gitmek üzere Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezi'nde toplandı. Suruç'ta toplanma nedenlerine ilişkin basın açıklaması yaparken, DEAŞ'lı canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Patlamada 33 kişi yaşamını yitirirken, 103 kişi yaralandı.
Patlamanın ikinci yıldönümü için bugün olayın yaşandığı Amara Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Etrafı barikatlarla çevrilen merkezde polisler de yoğun önlem aldı. Anma törenine HDP ve STK üyelerinin yanı sıra HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Feleknas Uca ve Behçet Yıldırım da katıldı. Patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakan kalabalık adına konuşan HDP milletvekili Dilek Öcalan, alınan yoğun güvenlik önlemine tepki göstererek, "Burada hayatlarını kaybedenler, Kobani’de bir köprü olmak için toplanmıştı. Oradaki barbar İŞID’den hayatta kalan çocuklar için oyuncak, kitap ve bir ormanlık alan yapmak için gidiyorlardı" dedi.
'BU KATLİAMLAR HER AN YAŞANABİLİR'
Saldırının ikinci yıldönümünde toplandıklarını ancak olayın aydınlatılamaması nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini kaydeden Öcalan şöyle konuştu:
Bizler şu anda güvende değiliz. Bu katliamlar her an her saniye yaşanabilir. Bu olayların faillerini ortaya henüz çıkaramadık. Bunun için TBMM'ye araştırma önergesini vereceğiz. Biz bu katliamları aydınlatmadığımız sürece Türkiye bu tür kaoslara, bu tür katliamlara her zaman açık olacak, bir arpa boyu dahi biz yol alamayacağız."
Açıklamanın ardından kalabalık, patlamada yaşamını yitiren ve Suruç'ta defnedilen Osman çiçek ile Kasım Deprem’in mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!