Engellilere mobil hizmet

Güncelleme Tarihi:

Engellilere mobil hizmet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 17:41

- Şanlıurfa'da hayata geçirilen "3G yüz tanıma sistemi" sayesinde engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeden işlemlerini yapabilecek

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Eyyübiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen "3G yüz tanıma video konferans sistemi" engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gitmeden işlem yapma imkanına kavuştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneği'nde kurulan sistemle, ilçede yaşayan engelliler, vakfa gitmeden işlemlerini yapmaya başladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, açıklamada, ilçe sınırlarında yaklaşık 5 bin engellinin yaşadığını belirtti.

Engellilerin, vakfa ulaşmakta bazı sorunlarla karşılaştıklarının iletilmesi üzerine projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Ekinci, 3G yüz tanıma video konferans sistemiyle engellilere kolaylık sağlandığını aktardı.

Engelsiz yaşam için belediye olarak çeşitli projeler yürüttüklerini vurgulayan Ekinci, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Yeni kurulan bir ilçeyiz. Dolayısıyla vatandaşlar birçok kamu kurum ve kuruluşuna erişim noktasında sorun yaşıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da uzak mesafede olduğu için yaşanan sorun bize iletildi. Hayata geçirdiğimiz 3G sistemiyle engelliler Eyüp Peygamber Makamı'nda kendilerine ayırdığımız yerden sorunlarını ve taleplerini görüntülü yüz tanıma sistemiyle iletebiliyorlar. Sistemden ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımız da yararlanacak."

Eyyübiye Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İmam Karadaş da sorunlarına duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ekinci, sistemle vakfa bağlanarak 3 engellinin işlemini gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!