Şehit annesi: Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum

Güncelleme Tarihi:

Şehit annesi: Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 11:43

Şehit annesi: Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN/TEKKEKÖY(Samsun), (DHA) - HAKKARİ'de şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi son kez babasının evine getirildi. Oğlunun tabutunu öpen şehit annesi Sevim Yaman, "Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum" diyerek feryat etti.
Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin dün saat 14.00 sıralarında askeri araca roketli saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi dün gece askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Buradaki tören ardından şehidin cenazesi Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Şehidin cenazesi gece burada kurulan taziye çadırında kaldı ve gece boyu Kuran-ı Kerim okundu. Şehidin cenazesi bugün saat 10.30'da alınıp evinin önüne getirildi. Burada yakınlarından helallik alındı. Şehidin babası Turan Yaman oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü.  
Ayakta güçlükle durabilen annesi Sevim Yaman, oğlunun tabutunu öperek "Aslan gibi gönderiyorum oğlum seni. Allah'a emanet ol. Yavrum yiğidim benim. Ben ona düğün yapacaktım. Ama kabul etmedi. Demek ki şehit olacakmışsın oğlum" diyerek feryat etti.
Şehidin kız kardeşleri Esra ve Büşra Yaman ile dedesi Necmi Yaman da gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınması ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Ardından cenaze töreni için Tekkeköy merkez Camii'ne götürüldü.  
Bekar ve 1.5 yıllık asker olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, Samsun'un son 2 hafta içinde verdiği 4'üncü şehidi oldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!