Samsun’da kavşak ve refüjlere kadın eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da kavşak ve refüjlere kadın eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2021 13:07

Samsun’da kavşak ve refüjlere kadın eli değdi

Haberin Devamı

Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi kadın ekipleri, park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla kenti güzelleştirmeye çalışıyor. 

Yaz sezonunda 7 farklı tür ve renklerde toplam 600 bin adet çiçek dikimi yapan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kış aylarında da Samsun'a bahar havası yaşatmaya devam ediyor. Ekipler park, bahçe, kavşak ve orta refüjlere 8 farklı türde toplam 650 bin adet kışlık çiçek dikimine başladı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri aynı zamanda özellikle ana caddeler üzerindeki kavşaklara yapılan peyzaj düzenlemeleri ile de kentte estetik bir görüntü kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde işe alınan kadın ekipler de, park, bahçe ve yeşil alanlara bakım yapıyor. Kadınlar, park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla kış aylarında baharı yaşattığı kenti güzelleştirmeye çalışıyor. 

Şehir merkezlerinde doğa ve insanın buluşmasını parklar ve yeşil alanların oluşturduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gerek kentsel dönüşüm gerek yol ve altyapı gerekse tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için yapılan projelerin yanı sıra yeşillendirme çalışmalarıyla da her geçen gün daha yaşanabilir bir şehir inşa ettiklerini söyledi.

‘PARK VE BAHÇELER KADINLARIN ELİNDE GÜZELLEŞİYOR’

Tüm yeşil alanlarda kış çalışmalarına başladıklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin ise, "Kışlık mevsim çiçeklerinin dikimine başladık. Menekşe, nergis,sümbül, çuha başta olmak üzere 8 farklı türde 650 bin adet çiçeği toprakla buluşturacağız. Karadeniz'in incisi olan Samsun'u yaz kış çiçeklerle renklendirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda estetik görünüme de büyük önem veriyoruz. Aslında kış ayında yaptığımız bu çalışmalar bir anlamda bahar ayları için de hazırlık oluyor. Tüm yeşil alanlarımızda bu çalışmalar yapılıyor. 15 kadın personelimiz tüm yeşil alanlarda çiçek dikimini yapıyor. Özellikle onlarla çalışıyoruz. Çünkü kadın personellerimiz daha hassas. Tıpkı evlerinde bir oya işler gibi çiçekleri toprakla buluşturuyor. Desen desen çizerek dikiyorlar. Kadın personelimiz ile yapılan bu çalışmalar daha verimli oluyor. Ayrıca diktikleri çiçeklere sahip çıkıyorlar. Park ve bahçelerimiz kadınlarımız elinde güzelleşiyor” dedi.

‘SEVEREK YAPIYORUZ’

16 yıldır çiçek dikimi yaptığını söyleyen Remziye Altınok, işini severek ve huzur içinde yaptığını söyleyerek, "Çiçek fidanını dikerken, bir çocuğu yetiştirir gibi aynı o duyguları hissediyorum. Her fidanı toprakla buluştururken sanki kendimden bir parçayı toprağa vermiş gibi hissediyorum. Çiçek dikiminden toprak serimi ve çapalamasına varıncaya kadar her işi yapıyoruz. Yorulmuyoruz. Yaptığımız işi de severek yapıyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!