Samsun’da Fener Alayı yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da Fener Alayı yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 23:43

Samsun’da Fener Alayı yürüyüşü

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı'nın 95’nci yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından geleneksel Fener Alayı yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Samsun halkı da destek verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Fener Alayı programı organize etti. Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş İstiklal Caddesi üzerinden devam etti. Sokaklarda slogan ve marşlar eşliğinde yürüyen kalabalık, sokakları sesleriyle yankılandırdı ve ellerindeki fenerlerle aydınlattı. Programa siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve Samsun halkı da katıldı.

‘SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ’

Yürüyüş Onur Anıtı’nda sona ererken ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, yaptığı konuşmada Cumhuriyet’i kutlamanın gururu içerisinde olduklarını belirtti. Özkefeli, "Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanı için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!