Samsun’da 2100 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da 2100 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 19:55

Samsun’da 2100 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN’da, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 2 bin 100 işçi için Toplu İş Sözleşme Töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Zihni Şahin, salona omuzlarda ve "En büyük başkan bizim başkan", "Samsun seninle gurur duyuyor" sloganları arasında girdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde, 2 bin 100 çalışan için düzenlenen toplu sözleşme ile sendikal haklarına kavuşurken işçiler Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i bağrına bastı. Başkan Zihni Şahin, törenin düzenlediği salona omuzlarda ve, "En büyük başkan bizim başkan", "Samsun seninle gurur duyuyor" sloganları arasında girdi.

Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda Toplu Sözleşmesi imza töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, "Bugün burada işçinin, emekçinin gücü önünde saygıyla eğiliyorum. Sayın Başkanımız Zihni Şahin daima bizimle oldu, onunla gurur duyuyoruz. İşçinin, emekçinin dostu Zihni başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'ZİHNİ BAŞKANIMIZI AYAKTA ALKIŞLIYORUM'

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise "Bugün içimde az da olsa bir burukluk var. Biz emek örgütüyüz, siyasetçi değiliz. Siyasetle hiç bir bağımız yok, olmaz da. Sendikanın ırkı mezhebi, siyaseti olmaz. Sendikalar, insan odaklı olmalıdır. Zihni başkanımız sizi ayakta alkışlıyorum. Örgütlülük ve eğitim sendikacılık için çok önemli. Örgütlülüğün altına imza atan Zihni başkan, Allah herkese sizin gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bırakmayı nasip etsin" diye konuştu. 

'OPERASYONLARLA ÜLKENİN ÖNÜNÜ KESTİLER'

Başkan Zihni Şahin, salonu tıklım tıklım dolduran işçilerin ayakta alkışları ve "Samsun seninle gurur duyuyor" sloganları ile kürsüye geldi. Başkan Zihni Şahin, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında ”Terörle, siyasi ve ekonomik operasyonlarla ülkemizin önü kesilmek istendi. Halen bu yönde yapılan çalışmalar var. Elbette tüm bunlardan Büyükşehir Belediyesi'nin etkilenmemesi mümkün değil. Belki gönlümüzden geçeni sizlere yine veremedik ama belediyenin de yaşaması lazım. Belediye ne kadar güçlü olursa siz o kadar güçlü olursunuz, siz ne kadar güçlü olursanız belediye de o kadar güçlü olunur” ifadelerini kullandı. 

'SİYASİ BİR ADIM DEĞİL, İNSAN SEVGİSİ'

“Çok şükür bugünlere geldik” diyen Zihni Şahin, “Bana gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok duygulandı. Allah hepinizden razı olsun, sağolun. Yunu herkes iyi bilsin ki, beni yakından tanıyanlar iyi bilir, hayatım boyunca her zaman insanları sevdim. Öğretmenlik, yöneticilik yaptık, yüzlerce tişi çalıştı yanımızda, kimse şikayetçi olarak ayrılmadı bizden. İşçiye, emekçiye ne kadar saygı duyarsan o da' sana o kadar hizmet eder. Yarın seçim var, diye siyaseten hiç bir adımı atmadım. Hakikaten insanları seviyoruz. Kimi insan çok para kazanır mutlu olur, ben ise insana ne kadar faydalı olursam o kadar mutlu olan bir kardeşinizim” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!