Samsun'a 1 milyar liralık sanayi yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Samsuna 1 milyar liralık sanayi yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2020 19:52

Samsun'a 1 milyar liralık sanayi yatırımı

Haberin Devamı

Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınacağı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olan sitede, esnaflarımız 100 metrekare alan için 80 ya da 90 bin TL arası peşinat yatıracak” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye binası başkanlık katı konferans salonunda Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınacağı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınacağı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi yapımının ihale edildiğini açıklayan Demir, kentin gelişimine büyük katkı sağlayacak yeni sitenin bölgenin en modern sanayi sitesi olacağının belirtti.

‘İKİ TİP, TİCARET ALANI OLACAK’

Toybelen Sanayi Sitesi’nin, Samsun’a ivme kazandıracağını belirten Başkan Demir, “Kent içerisinde bulunan sanayi sitesini, o alana taşıyacağız. Esnafların ve vatandaşların gelecek kaygısı yaşamayacağı bir sanayi sitesi olacak. Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olan sitede, esnaflarımız 100 metrekare alan için 80 ya da 90 bin TL arası peşinat yatıracaklar. Geri kalanda 2 bin 500 lira sabit ödeme yapacaklar. 200 metrekare içinse 170 ya da 180 bin lira arası peşinat verecekler. Onun da taksit miktarı 5 bin lira civarında olacak. Bu sanayi sitesi tamamlandığında trafik anlamında da Samsun halkına büyük rahatlık sağlayacak. Örnek verecek olursak, eski sanayi alanına vatandaşlarımız şehrin dört bir yanından akın ediyor ve akşam saatlerinde dönüş yapıyor. Sanayi esnafı, çalışanlar ve vatandaşlarımız dönüşlerde yoğun trafiğe maruz kalıyor. Biz, bu trafik yükünü azaltacağız. Ticari alanlarda ise A tipi ve B tipi olarak yerler var. 625 liradan başlayıp metrekaresine göre fiyatlar değişecek. TOKİ Başkanlığı bu yatırımı ticaret amacı gütmeden, tamamen sanayi dönüşüm projesi olarak yapıyor” diye konuştu.

2022 YILI SONUNDA TESLİM EDİLECEK

TOKİ, Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’ni Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait 270 bin dönümlük rezerv alanının 700 dönümünde inşa edecek. 100 metrekarelik 348, 200 metrekarelik bin 178 dükkan olmak üzere toplam bin 526 dükkan ve 82 ticari birimin yer alacağı site inşaatının temeli ise ihaleyi alan yüklenici firmanın hazırlıkların ardından atılacak.  Yapımı 650 gün sürecek Toybelen Küçük Sanayi Sitesi, 2022 yılı sonunda teslim edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!