Livaneli'ye cumhuriyet onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Livaneliye cumhuriyet onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 12:57

Livaneli'ye cumhuriyet onur ödülü

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da görev yaparken 2015 yılında bir vakıf tarafından dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilen sınıf öğretmeni Dilek Livaneli'ye İngiltere Türk Dernekler Federasyonu tarafından cumhuriyet onur ödülü verildi.
Samsun'un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından düzenlenen ’Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi (The Global Teacher Prize) tarafından 2015’te dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterildi. Bu başarıyı elde eden ilk Türk öğretmen olan Livaneli, İngiltere’de dil eğitim bursu kazanıp, Londra’daki Uluslararası Montessorie Derneği’ne bağlı okullarda uygulamalı eğitim ve araştırmalarına devam ediyor.
İngiltere Türk Dernekler Federasyonu, tarafından her yıl 29 Ekim’de düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda bu yıl Livaneli'ye cumhuriyet onur ödülü verildi. Livaneli, gerçekleştirilen baloda ödülünü aldı. Ödüle layık görenlere teşekkür eden Livaneli,  "Cumhuriyet onur ödülünün sahibi olmanın gururu tarif edilemez. İngiltere’deki bu güzel Türk dayanışmasından ve birlik beraberliğinden çok etkilendim. Dünyanın neresinde olursanız olun cumhuriyetimizin kuruluşunun bu kadar coşkuyla kutlanması beni çok duygulandırdı. Başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığım ilhamla meslek hayatımı sürdürdüm. Ömür boyu da böyle olacak, Yeni nesil biz öğretmenlerin eseri ve bir milleti yalnız ve ancak öğretmenler kurtaracaktır, sorumluluğumun farkındayım" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!