Gıda sektörü Samsun’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gıda sektörü Samsun’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 09:57

Samsun Gıda 2018 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 22 - 25 Kasım 2018 tarihlerinde gıda profesyonellerini TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Samsun Gıda Fuarı 2018, tüm Karadeniz Bölgesi’nden katılımcılar ile ürün kapsamını çeşitlendirmeyi, bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi için gelişmiş teknolojilerle bölge genelinden gelen ziyaretçileri tanıştırmayı ve bölge işletmelerinin ihracat ağını genişletecek lojistik destek konularında önemli adımlar atılmasına zemin hazırladı. Fuar; gıda sektöründeki üreticiler ile oteller, zincir marketler, restoranlar ve catering firmalarının ticari ilişkilerini genişletecek, güçlendirecek, yeni alternatifler bulabileceği bir ortam sundu.

7 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ

TÜYAP yurt dışı ofislerinin desteğiyle İran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Rusya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan’dan yurt dışı heyetleri fuar alanını ziyaret ederek katılımcı firmalarla detaylı görüşmeler ve iş birlikleri yaparak geleceğe yönelik yatırımlara imza attı. Yerli firmalara yurtdışı bayilikleri teklif eden yurt dışı alım heyetleri, gıda mamulleri ve gıda teknolojileri üreten firmalar ile ikili görüşmeler yaptıklarını belirterek fuardan memnuniyetle ayrıldıklarını dile getirdiler. Fuar boyunca ziyaretleri devam eden heyetler, yaptıkları iş birlikleri ve yatırımlarla, fuarın dünyaya açılan kapısı olması noktasında, yerli firmalar ve gıda sektörü arasında fırsat yaratacak adımlar attı.

Haberin Devamı

PROFESYONEL ZİYARETÇİLER

Fuarın açılış gününden itibaren, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere tüm illerden fuarı ev dışı tüketim grupları, ulusal marketler, süpermarket zincirlerinin yöneticileri ve satın alma yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, tüm HORECA tesisleri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, yerel marketler, yemek fabrikaları, catering firmaları, gıda mühendisleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticileri ziyaret etti. Türkiye’deki işletmelerde yerli malı kullanımı ve tanıtımı için özellikle vurgulanan “869 - Yerliyse Yeriz” kampanyasına Samsun’dan çağrı yapıldı. Proje kapsamında Samsun firmalarından başlayarak Türkiye genelinde yerli malı kullanımı ve tanıtımı teşvik edildi. Karadeniz PERDER’in (Türkiye Perakendeciler Federasyonu–Karadeniz) önderliğinde İstanbul, Kastamonu, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun’dan fuara gelen süpermarket ve market zincirlerinin sahipleri 100’e yakın alım heyeti ziyaret etti.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN VE TEKNOLOJİLER

TAFED ve Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği’nin katkıları ile Samsun, İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Ordu, Amasya, Konya, Trabzon, Rize, Çorum, Eskişehir, Alanya, Kuşadası, Bursa, Tokat ve ülkemizin diğer bölgelerinden fuara gelen bölge aşçı birliklerinin başkanları ile 96 aşçıbaşı, her gün başka bir Karadeniz ilinin özel lezzetini, Gastronomi Turizmi Özel Sunum Alanı’nda ziyaretçiler ile buluşturdu. Yine zincir otel, restoran ve önemli turizm işletmelerinin aşçıları ve şeflerinden oluşan birlik üyeleri, stant açan firmalar ile bire bir görüşerek, yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi alarak, satın alma öncesi ön görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Samsun 3. Gıda Fuarı’nda “Gıdada Hijyen Uygulamaları” ve “Kriz Yönetimi” seminerleri gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!