Kösemusul Başbakan’a Sakarya’yı Anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kösemusul Başbakan’a Sakarya’yı Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 18:55

KÖSEMUSUL BAŞBAKAN’A SAKARYA’YI ANLATTI

81 ilin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların katılımlarıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Şura’da konuşan Başbakan Davutoğlu, “İş dünyamızın katkısıyla, alın teri ve emeğiyle çok güçlü bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz.” derken SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Şura’da Sakarya’yı anlattı, yerli oto üretim merkezi olmak için en hazır il olduklarını vurguladı.
8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. 81 ilin oda-borsa başkanları illerindeki en önemli 5 sorunu ve çözüm önerisini birinci ağızdan hükümete aktarırken toplantıda söz alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’yı anlattı. Şura’ya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile 365 Oda ve Borsa Başkanı, akademik danışmanlar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ekonomide küresel risklerin olduğu zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Küresel risklerin, hem iktisadi ve hem de coğrafi olarak ülkemizi etkilediği bir dönemdeyiz. Böyle zamanlarda, ayakta kalabilmek için hem altımızdaki zemin daha sağlam olmalı hem de özel sektörün moralini ve çalışma şevkini yüksek tutmalıyız. İşte, açıklanan 25 Öncelikli Dönüşüm Programı, daha sağlam bir zemin inşasını sağlayacak. Böylece hem büyüme temposu artacak, hem de ekonomideki kırılganlıklar azalacak" diye konuştu.
Şura’da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, istişare kültürü ile Türkiye’yi geleceğe hazırladıklarının altını çizdi. Davutoğlu, “İstişare olumlu adımlar yapmak için yapılır, istişare ortak bir vizyonu geliştirmek için yapılır. Emin olunuz ki gündeme getirdiğiniz her konu mutlaka değerlendirilip çözüme kavuşturulacak. Hiç tereddüdünüz olmasın, Türkiye’nin her bir santimetrekaresinde hem barış ve kardeşlik hâkim olacak, hem de kamu düzeni hâkim olacak. Bu ülke hepimizin ülkesi, 78 milyonun ortak hayat alanı, ortak geleceği. Her birinizin katkısıyla, alın teriyle, emeğiyle çok güçlü bir ülkeyi beraber inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Şura sonrası sosyal medya hesabında değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, gerçekleştirilen bu toplantının çok önemli ve değerli olduğunu dile getirdi. Sakarya’nın 5 başlıkta sorunları ve çözüm önerilerini aktardığını belirten Kösemusul, “Karasu Limanı, Demiryolları, Tarımsal Kalkınma, 2. üniversite ve Sağlık Yatırımları başlıklarında Sn. Başbakanımıza taleplerimizi ilettim. Sn. Başbakanımıza Sakarya’mızın yerli otoya tüm şartları ile en hazır il olduğunu ifade ettim. Ada Treni’mizin rayların yer altına alınarak Sakarya’mız merkezine ulaşmasını arzu ettiğimizi de Sn. Başbakanımıza ifade etmiş oldum. Ortak akıl ve istişareyle yaptığımız çalışmalarla Sakarya’mız inşallah 2023 hedefine hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. Şura’da dikkatimi çeken bir diğer önemli husus, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden başkan arkadaşlarımın bahsettiği "Çözüm Süreci" oldu. Rahmet ve bereketi birlik ve beraberlikte görüyoruz. Vatanını ve milletini severek çalışanın önünde hiç bir mesele inşallah durmayacaktır. Şura’da saatlerce kalıp bizleri tek tek dinleyen Sn. Başbakanımız, Bakanlarımız ve TOBB Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!