Diyar’ın ölümüne neden olanların yargılanmasına devam edildi 

Güncelleme Tarihi:

Diyar’ın ölümüne neden olanların yargılanmasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 08:42

Diyar’ın ölümüne neden olanların yargılanmasına devam edildi 

Haberin Devamı

Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA) - SAKARYA’nın Arifiye ilçesinde bir nakliye firmasına yapılan saldırı sırasında yoldan geçerken kurşunların hedefi olan lise öğrencisi Diyar Ayan (15) yaşamını yitirirken, duruşmada babası Bekir Ayan, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 

25 Nsan 2017 tarihinde, Arifiye ilçesinde bulunan 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki nakliye firmasını yapılan saldırıda 6 kişi yaralanırken, öğle yemeği için lokantaya gelen Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 9’uncu sınıf öğrencisi Diyar Ayan kurşunların hedefi olarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 8 kişi tutuklanırken, duruşma Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklar görüntülü sistemle davaya katıldı. Diyar Ayan’ın babası Bekir Ayan, çocuklarının ölümüne neden olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 

Tutuklu sanık F.E., “Yaralandıktan sonra kendimi koruyabilmek için binayı hedef alarak ateş ettim. Maktulün olduğu yere doğru ateş etmedim. Maktulün öldürülmesine sebebiyet vermedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum, takdir mahkemenindir.” diye konuştu. 

Tutuklu sanık R.A., "İş yerimin sınırları içinde kaldığım bu olayda ölmemek ve öldürmemek için hareket ettim. Kimseye zarar vermedim. Oradan sağ kurtulmanın mücadelesini verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi. 

Tutuklu sanık S.Ö. ise, "Esnafım. Binada mahsur kaldım. Direk ya da dolaylı olarak öldürme kastım yoktur. Olay yerine gelenler profesyonelce toplanıp gelmişlerdir. Devletin bana verdiği 15 senelik silahımla kendimi savundum.” diye konuştu. 

Diğer sanıklar önceki beyanlarını tekrar ettiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini dile getirerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ile bir tarihe erteledi.  
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!