Rize'de yabancı öğrenciler Türk sanatı ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Rizede yabancı öğrenciler Türk sanatı ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 16:56

Rize'de yabancı öğrenciler Türk sanatı ile buluştu

Haberin Devamı

Arzu ERBAŞ/ RİZE(DHA) - RİZE’de eğitim gören yabancı öğrencilere yerel ve ulusal kültüre ait sanat dalları tanıtıldı. Öğrenciler sepet ördü, kaligrafi tekniği ile yazı yazmaya çalıştı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler ‘Dünya Gönüllüler Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Türk sanatı ile buluşturuldu. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu’nda bulunan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ve Rize Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ortak çalışmasında öğrencilere el sanatları uygulamalı tanıtıldı. Fil Dişi, Suriye, Gürcistan, Yemen gibi ülkelerden Rize’ye eğitim görmek için gelen öğrencilere Sepet Örücülüğü, Ebru Sanatı, Kaligrafi Sanatı, Deri İşlemesi ve Ahşap Yakma Sanatı anlatıldı. Önce yapılanları izleyen öğrenciler ardından uygulamaya geçti. Kaligrafide çok zorlandıklarını ifade eden yabancı öğrenciler her bir sanat dalında ortaya çıkan eserlerin göz alıcı olduğunu belirterek ebru yaptı, sepet ördü.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Dünya Gönüllüler Günü'nde öğrencileri Türk Sanatı ile buluşturduklarını belirterek”  RTEÜ’de bulunan 20 farklı ülkedeki öğrencilerimize hem yerel hem de ulusal kültürümüzün sanat dallarından örnekler sunduk. 4 saat süren etkinlikte öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirerek sanat dallarımızla ilgili bilgilendirildiler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!