Rize'de Çaysan işçilerine yüzde 20 zam

Güncelleme Tarihi:

Rizede Çaysan işçilerine yüzde 20 zam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 14:29

Rize'de Çaysan işçilerine yüzde 20 zam

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, ÇAYKUR’un ihtiyacı kuru çay paketlerini üreten Çaysan A.Ş.’de işçilere iki yıl için ücret ve sosyal haklarında yüzde 20 dolayında zam yapıldı. 

ÇAYKUR’un yüzde 48 hissesi bulunan Çaysan A.Ş. ile Öz Gıda İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Çaysan’da çalışan 40 dolayında işçinin ücret ve sosyal haklarında 2 yıl için yüzde 20 dolayında artış sağlandı. Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ’ın da hazır bulunduğu imza töreninde konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, iş yerlerinin bir aile gibi düşünülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Aile içinde herkes bir şey ister. Ama sonuçta o ailenin bir bütçesi var. Herkes oradan bir şey ister. İstenen şeylerin o bütçenin verebileceği seviyede olması lazım ki o ailede huzursuzluk olmasın, aile bütçesi sarsılmasın. Borçlanmalara ve dolayısıyla gelecekte bir takım krizlere girilmesin. İş yerlerinde de bu anlayış içerisinde ve iş yerinin devamının esası temelinde toplu sözleşmeler yapılırsa o iş yerleri uzun süreyle çalışanlarına ekmek vermeye devam eder. İş yeri ayakta kalır. Yumurtlayan tavuğu kesmemiş, yaşatmış oluruz. Böylece devamlı yumurta almış oluruz. Asıl olan o tavuğu yaşatmaktır.” 

Çaysan’ın ayakta kalan bölgenin nadir şirket ve tesislerinden biri olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı sıkıntılar olduğu dönemler oldu ama Çaysan üretimine devam etti. ÇAYKUR, Çaysan ile birlikte çalıştı ve karşılıklı destekler oldu. ÇAYKUR’a geldikten sonra bu işletmeyi daha aktif çalışma noktasında yönlendirmeye çalıştım. Çok şükür bunu başardık. Yeni makineler aldık. ÇAYKUR’a hem ambalaj olarak, hem de yetişemediğimiz konularda, yine üretim aşamasında dolum olarak Çaysan katkı vermeye başladı ve bu şekilde pazar taleplerini daha iyi karşılayabilir hale geldik.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!