Miniklerden depremzedelere yardım

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden depremzedelere yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2020 13:03

Miniklerden depremzedelere yardım

Haberin Devamı

TOPRAKKALE (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Toprakkale ilçesinde ki Şehit Sedat Yıldız İlkokulu tarafından, Elazığ'da ki depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı. Minik öğrenciler evde anne ve babalarıyla hazırladıkları atkı, bere, eldiven gibi giyecekleri depremzede vatandaşlara gönderecek.
Öğrenicilerin katkılarıyla, 24 Ocak günü Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören vatandaşların yaralarına merhem olmak için kampanya başlatıldı. Soğuk kış günlerinin yoğun bir şekilde hissedildiği bugünlerde çocuklar, Elazığ'da zarar gören vatandaşlar için atkı, bere, ve eldiven gibi giyecekler hazırladı. Okulun yardım kampanyasına veliler de katılınca hummalı bir çalışma yaşandı. Öğrenciler anne ve babalarıyla birlikte atkı bere ve eldiven hazırlayıp depremzedelere gönderilecek.
Annesi ile birlikte depremde zarar gören vatandaşlar için atkı hazırlayan 2-B Sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Talan, "Bizler Osmaniye'de üşüyoruz. Elâzığ’da depremde zarar görenler ve onların çocukları kim bilir nasıl üşüyordur. Onlar üşümesin diye onlara annemle birlikte atkı hazırladık" dedi. Atkıyı hazırlarken annesine yardım ettiğini belirten Talan, "Birilerine yardım etmek çok güzel bir duygu. Hiçbir çocuk dışarıda kalmasın üşümesin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!