Öğrencilerin diktiği zeytinler hasat edildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin diktiği zeytinler hasat edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2019 15:27

Öğrencilerin diktiği zeytinler hasat edildi

Haberin Devamı

Efendi ERKAYIRAN/SUNBAS,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Sumbas ilçesinde Binali Yıldırım Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde öğrenciler tarafından dikilen zeytin ağaçlarından hasat yapıldı. 
Okul bahçesine öğrenciler tarafından dikilen zeytin ağaçlarının meyvesi, okulun 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla toplandı. Etkinliğe Sumbas Kaymakamı İdil Özdemir de katıldı. 220 öğrenci, 400 zeytin ağacından hasat yaptı.
Okul Müdürü Osman Avcıoğlu, "Uygulama bahçemizde 2023 vizyonu kapsamında zeytin toplama şenliği düzenledik. Okul olarak şanslıyız, zeytin ağaçlarına sahibiz. Onu koruyan ve nimetinden faydalanan bir okul ise dünyanın en iyi okuludur. Öğrencilerimiz 10 yıl önce ağabeylerinin, ablalarının diktiği zeytinden hasat yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bahçemizde 400 zeytin ağacından hasat yapacağız. Hasadımızı tamamladığımızda yaklaşık 500 litre zeytin yağı çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinlerimizin İlçe Tarım ve Havancılık Müdürlüğü gözetiminde bakımlarını düzenli yapıyoruz. Suni gübre ve tarım ilacı kullanmadan yüzde 100 doğal organik olarak yağını çıkartıp pansiyonumuzda kalan öğrencilerimizin yemeklerde ve sabah kahvaltılarında tüketmelerini sağlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!