Osmaniye'de yatırım teşvikleri artıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede yatırım teşvikleri artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 15:00

Osmaniye'de yatırım teşvikleri artıyor

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'ye, Ekonomi Bakanlığı tarafından ağustos ayında, toplam sabit yatırım tutarı 20 milyon TL olan 3 yatırım teşvik belgesi verildi.
Resmi Gazete de yayımlanan 'Ağustos Ayı Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi'ni değerlendiren Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, kente 2017 yılının Ocak- Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 174 artışla 63 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini belirtti.
Artış gösteren yatırım teşviklerinin ülkeye ve ekonomiye olan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Özkardeş, bu teşviklerin, işsizliği azaltacağını, üretim ve yatırımları ise daha da arttıracağını söyledi. Osmaniye’ye yatırım teşviklerinin arttığını belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş, teşvik belgesi düzenlenmiş projelerin sabit yatırım miktarının tamamının yerli sermayeden oluştuğunu kaydetti.
2017 yılının Ocak-Ağustos döneminde Osmaniye’ye verilen teşviklerin toplam sabit yatırım tutarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83 artışla 366 milyon TL olduğunu aktaran Özkardeş, Ekonomi Bakanlığı tarafından Osmaniye için 2003 yılından bu yana sabit yatırım tutarı 4.6 milyar TL seviyelerini bulan 357 adet yatırım teşvik belgesi verildiğini söyledi.
Osmaniye için verilen yatırım teşvik belgelerinin sektörel dağılımı hakkında da bilgi veren Özkardeş, "2017’de teşvik verilen yatırımların yüzde 65’i 239 milyon TL ile enerji sektörüne, yüzde 25’i 91 milyon TL ile hizmet sektörüne ve yüzde 10’u 37 milyon TL ile imalat sektörüne yapıldı. Bu dönemde teşvik belgesi verilen yatırımların gerçekleştirilmesiyle Osmaniye’de 461 kişiye ilave istihdam sağlanması planlanmaktadır" dedi.
Yatırım teşvik belgelerinin bölgesel gelişmişlik düzeyi farkını azaltmak, ihracatı ve teknoloji ağırlıklı üretimi artırmak için düzenlendiğini ifade eden TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, "2017’de Türkiye genelinde sabit yatırım tutarı 8.1 milyar TL’yi bulan toplam 673 yatırım teşvik belgesi verildi. Teşvik belgesi alan projelerin gerçekleştirilmesi halinde 18.342 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!