Yangınlarda zarar gören bölgede doğa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Yangınlarda zarar gören bölgede doğa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 15:31

Yangınlarda zarar gören bölgede doğa yürüyüşü

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü Derneği (ODAK) tarafından, 28 Temmuz’da çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlarda, "Elinle yaktığın ateşi gözyaşınla söndüremezsin" sloganıyla doğa yürüyüşü düzenledi.
Karatepe Aslantaş Milli Parkı sınırlarında yanan ve yanmayan alanlarda gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Oktay Deniz, ODAK Başkanı Muhammet Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Erdoğan ve Kamil Polat, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi öğrencileri ve ODAK Üyeleri katıldı. Yürüyüş organizasyonunun ardından Kastabala Antik Kenti ziyaret edildi.
ODAK Başkanı Muhammet Doğan, ormanların önemine dikkati çekmek için yürüyüş etkinliği yaptıklarını belirterek, “Osmaniye Dağcılık Kulübü olarak bugün Aslantaş Milli Parkı içerisinde 57 kişinin katılımı ile güzel bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Parkurun başlangıcında Aslantaş yangınında yanan orman içerisinde yürüdük ve yanan yerleri yakından görme imkanı bulduk. Aynı zamanda doğanın kendisini nasıl yenilediğine şahit olduk. Faaliyetin başlangıcında Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürlüğü tarafından tüm katılımcılara şapka ve hayvan yemi dağıtıldı. Aldığımız yemleri faaliyet sırasında ormanlık alana bıraktık. Faaliyetimize katılan başta Osmaniye Vali Yardımcımız Ömer Faruk Günay beyefendiye ve hem ekibi ile etkinliğimize katılan hem de güzel hediyeleri bizlere armağan eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürümüz Oktay Deniz'e ve tabi ki tüm katılımcı doğaseverlere sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!