Vali Yılmaz: Kadına yönelik şiddet sıfırlanana kadar, mücadelemiz devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmaz: Kadına yönelik şiddet sıfırlanana kadar, mücadelemiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 14:46

Vali Yılmaz: Kadına yönelik şiddet sıfırlanana kadar, mücadelemiz devam edecek

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, “Bizim medeniyetimizde, insanlık anlayışımızda, kültürümüzde kadına şiddet yoktur. Olmamalıdır. Bu sıfırlanana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. 
2022 Yılı 4. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Merve Nur Kara tarafından yapılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin Ocak-Aralık ayları içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında sunum ile başladı. Daha sonra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Boyraz, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hülya Tosun kadına şiddetle mücadele konusunda kurumları tarafından yapılan çalışmaları içeren sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından toplantı gündem maddeleri, öneriler ve görüşlerin konuşulması ile devam etti.
ŞİDDETLE BİR YERE VARILMAZ
Vali Erdinç Yılmaz ise konuşmasında, Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede birinci olduğunu ifade ederek, Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarını tebrik etti. Vali Yılmaz, sözlerinin devamında, “Bizim medeniyetimizde, insanlık anlayışımızda, kültürümüzde kadına şiddet yoktur. Olmamalıdır. Bu sıfırlanana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. Sorunların şiddete başvurularak çözülemeyeceğini belirten Vali Yılmaz, “Şiddetle bir yere varılamaz. Toplumda her alanda şiddeti yok etmeliyiz. Hepimiz için geçerli, hepimiz davranışlarımıza dikkat edeceğiz. Diyoruz ki kadına el kalkmaz, kalkmamalı. Hiçbir insana bu yakışmaz, bizim insanımıza hiç yakışmaz” dedi. Vali Erdinç Yılmaz toplantıya katılan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!