Pandemi döneminde robotik kodlama kursu

Güncelleme Tarihi:

Pandemi döneminde robotik kodlama kursu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 12:32

Pandemi döneminde robotik kodlama kursu

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de açılan mikro denetleyiciler robotik kodlama kursu, pandemi kuralları çerçevesinde uygulamalı olarak devam ediyor.

Fatih'in Torunları Geleceğini Kodluyor Projesi kapsamında, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün eğitim desteği ve Fatih'in Torunları İzci Kulübü'nün katkılarıyla gerekleştirilen kursa 13 öğrenci katıldı. Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı PLC Laboratuvarı içerisinde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere temel elektrik-elektronik, temel kodlama eğitimi, kodlama, arduino ve 3 boyutlu yazıcı konuları teorik ve uygulamalı bir şekilde anlatılıyor.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Mahmut Uçman pandemi kurallarına uygun olarak devam eden kursun büyük talep gördüğünü, “Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan mikrodenetleyiciler robotik kodlama kursumuz uygulamalı olarak devam etmektedir. Kursun açılmasında emeği geçen başta kurum müdürlerimiz Reşit Pırnaz, Ayhan Uyar ve Müdür Yardımcılarımız Hasan Gülay ve İbrahim Koç'a teşekkür ederiz. Ayrıca bu öğrencilerimiz ile Teknofest İstanbul ve Şanlıurfa’da yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmaları'nda projelerimizle Osmaniye’mizi temsil edeceğiz. Kodlama kursumuz her yıl meyvesini vermeye devam ediyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!