Osmaniye'de koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 09:46

Osmaniye'de koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Beledisi ekiplerince, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentteki kamuya ait tüm hastaneleri ile cadde ve sokaklar, özel hal otobüsleri, köy, ilçe ve kısa mesafeli şehirlerarası minibüsler dezenfekte ediliyor. Ayrıca, Otobüs Terminali'ne ve şehir içi dolmuş duraklarına da el dezenfektan kitleri konulmaya başlandı.
Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Kentimizde, korona virüse karşı çalışmalarımız bütün titizliği ile devam ediyor. Bu kapsamda, Osmaniye Devlet Hastanesi, Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Diş Hastanesi Acil Servisleri her gün, cadde ve sokaklar, özel halk otobüsleri, köy, ilçe ve kısa mesafeli şehirlerarası minibüsler her gün dezenfekte edilmektedir. Ayrıca, şehrimizdeki tüm devlet hastanelerinin detaylı şekilde dezenfeksiyonu haftada 1 gün, polis merkezleri haftada 1 gün, otogar, tren garı haftada 2 gün, Osmaniye merkezde bulunan aile sağlığı merkezleri haftada 2 gün, Osmaniye merkezde bulunan tüm eczaneler haftada 1 gün, huzurevi haftada 1 gün ve park ve meydanlar haftada 2 gün olmak üzere dezenfekte edilmektedir" denildi.
Korona virüs tedbirleri kapsamında, evde yapılması gerekenler, eller ne zaman ve nasıl yıkanmalı ve 'Yeni Korona virüse karşı 14 kural' başlıklı hazırlatılan afişler, tüm reklam alanlarına yerleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!