Osmaniye'de Çanakkale Şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede Çanakkale Şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 14:02

Osmaniye'de Çanakkale Şehitleri anıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. Tören, şehitlikteki anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören mangası saygı atışı yaptı, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Piyade Teğmen Osman Benli, “Tarihimizde bütün görkemi ile yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, fedakarlığın ve cesaretin sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir” dedi.
Konuşmanın ardından şehit kızı Bengisu Kurt “Şehit Kızı” isimli şiiri okudu. 
Törenin devamında şehitlik defterini imzalayan Vali Erdinç şöyle konuştu:
“Bugün, 18 Mart. Türk’ün dünyaya sesini duyurduğu, tarihin seyrinin değiştiği, esarete karşı başkaldırıp, bağımsızlığı uğruna vatan aşkıyla canlarını feda eden yüz binlerin şehit olduğu şanlı Çanakkale Zaferimizi ve şehitlerimizi anmanın onurunu yaşamaktayız. Çanakkale; kanla, gözyaşıyla yazılmış tarihin en şanlı zaferidir. Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçip, kendi kaderine boyun eğen ama vatanının kaderine boyun eğmeden göğsünü düşmana siper eden Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. Bir an olsun arkasına bakıp geri adım atmayan, şehadete ereceğini bile bile iman dolu göğsüyle cennete yürüyen yüz binlerin zaferidir. Mermisi tükenmiş, mevziisini terk edip gitmek yerine, süngüsünü takıp taarruza geçmiş, düşmana koşarken ölümü korkutan yüz binlerin zaferidir. Çanakkale öyle bir zaferdir ki; tek yürekte toplanan bayrak aşkıyla, her bir ağızdan yükselen aynı ses; 'ya istiklal ya ölüm.' İşte böyle başladı şanlı zafer. Ölümsüz vatan muhafızları çiğnedi düşmanı ezercesine. Kaldırdı Seyit Alim mermiyi, düşman, yiğit gördü, mert gördü. Yüreği vatan aşkıyla çarpan Türk'ü gördü."
Konuşmaların ardından Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından şehitler için dua edildi. Törenin son bölümünde, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, şehit kabirlerini ziyaret ederek, karanfiller bıraktılar. Vali Yılmaz, burada şehit aileleri ile bir süre görüşerek, şehitlere Allah’tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!