Osmaniye’de av dönemi, 20 Ağustos'ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de av dönemi, 20 Ağustosta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 11:56

Osmaniye’de av dönemi, 20 Ağustos'ta başlıyor

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Osmaniye Şube Müdürlüğü, 2022-2023 Av Sezonu'nun 20 Ağustos'ta bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Merkez Av Komisyonu tarafından, av döneminde geçerli olmak üzere ülkede kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esaslarının belirlendiği kaydedildi.
Alınan kararın 27 Mayıs tarihli ve 31848 sayılı 1'inci Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandığının belirtildiği yazılı açıklamada şöyle denildi:
“Tüm bölgelerimizde aynı gün 20 Ağustos tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde idari tatillerde dahil av yapılabilir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak salı günü de yapılabilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması'ndan (AVA) ve çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir. Avcılar; Merkez Av Komisyonu'nun Resmi Gazete ’de yayımlanan 21 sayılı kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur” denildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!