Osmaniye’de amatör spor haftası, kortej yürüyüşü ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de amatör spor haftası, kortej yürüyüşü ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 10:53

Osmaniye’de amatör spor haftası, kortej yürüyüşü ile başladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de amatör spor haftası kutlama etkinlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası Kutlama Etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzelendi. Etkinliğe, Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, çok sayıda öğrenci ve sporcu katıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi önünden başlayan Yürüyüş, Merkez Sentetik Futbol Sahasında sona erdi. Osmaniye Belediye Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte, protokol mensupları ve gençler ellerinde Türk Bayrakları ile yürüdü. Yürüyüş korteji önünde yürüyen gençler dev bir Türk Bayrağı taşıdı.
Vali Yılmaz, Merkez Sentetik Futbol Sahasında yer alan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan sağlıklı yaşam bilgilendirme stantlarını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Programın devamında sporcular Eskrim, Taekwondo, Judo, Güreş, Boks, Kick Boks, Hokey, Masa Tenisi, Badminton, Ayak Tenisi ve Matrak gösterilerini sergilediler. Sporcularla bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, tüm sporcularımıza başarılar diledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, kentte 7'den 70'e her kesimin spor yapmasını önemsediklerini ifade ederek, “Spor kulüplerinin sayısının artmasını istiyoruz. Bu anlamda sporu tabana yaymayı ve başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Etkinliğimize katılan Valimiz Erdinç Yılmaz ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum." Diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!