Osmaniye’de 156, 110 ve 177 çağrı numaraları, 112 Hattı'nda birleşti

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye’de 156, 110 ve 177 çağrı numaraları, 112 Hattında birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2021 16:19

Osmaniye’de 156, 110 ve 177 çağrı numaraları, 112 Hattı'nda birleşti

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de ilk etapta Jandarma 156, İtfaiye 110 ve Orman Yangın 177 numaraları 112 Hattı'nda birleşip düzenlenen törenle devreye alındı. Acil yardım numaralarının tek numarada birleştiği 112 Acil Çağrı Merkezi'ne, gelen ilk çağrıyı Vali Dr. Erdinç Yılmaz cevaplayarak, gerekli birime yönlendirdi.
Programın devamında konuşan Acil Çağrı Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Bahadır, açıklamasında, birden fazla çağrı numaralarının tek numarada toplanması ile vatandaşların acil durumlarda tek bir numarayı arayarak, kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceğini söyledi.  Kurumların çok sayıda asılsız çağrı ile karşılaştığını da belirten Bahadır, merkezdeki görevlilerin asılsız çağrıları süzerek gerçek çağrıları kurumlara yönlendirdiğini kaydetti. Gelen bir çağrıda birkaç kurumu ilgilendiren durumlarda merkezin kurumları bilgilendirdiğini ve kurumların aynı anda koordine olduğunu da belirten Acil Çağrı Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Bahadır, Osmaniye’nin sistemin devreye alındığı 58. il olduğunu kaydetti.
Vali Erdinç Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Çağrı Merkezimiz, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına çok daha etkin ve hızlı cevap verecek donanımda ve altyapısı güçlü bir şekilde hizmete başladı. Bu hizmet en güzel şekilde vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edecektir. Devletimiz ve hükümetimize bu güzel hizmet için minnettarız. Osmaniyemiz'e çok güzel bir hizmet kazandırılmış oldu” diye konuştu.
Vali Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına görevlerinde kolaylıklar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!