Osmaniye'de 11 projeye 5 milyon lira hibe verilecek

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 11 projeye 5 milyon lira hibe verilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2020 11:11

Osmaniye'de 11 projeye 5 milyon lira hibe verilecek

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından 2006 yılından itibaren uygulanan yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 13. Etap Proje sonuçları açıklandı. Bu kapsamda, Osmaniye'de uygun görülen 11 projenin toplam yatırım maliyetinin 10 milyon 252 bin 300 lira olduğu ve 4 milyon 970 bin 923 lirasının bakanlık tarafından hibe olarak yatırımcılara ödeneceği bildirildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, bu hibe programı ile doğal kaynaklar ve çevrenin korunması, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına yönelik uygulamaların hayata geçirilmekte olduğunu söyledi.
Müdür Bulut, "2019/30 Nolu tebliğ kapsamında Osmaniye İli Ekonomik Yatırımlar yüzde 50 Hibe Programı kapsamında merkezde 6, Kadirli ve Toprakkale'de 2, Düziçi'nde 1  olmak üzere bakanlığımız tarafından 11 adet proje ilimizde uygulanmak üzere uygun görülmüştür. Projesi eksik veya hatalı olup değerlendirme dışı kalan yatırımcılara, projelerinin eksik veya hatalı olan kısımlarını resmi yolla tebliğ edilecektir. İlimize ve İlimiz tarımına hayırlı olsun." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!