Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2020 16:02

Osmaniye Tasarım Beceri Merkezi açıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Tasarım Beceri Merkezi, Vali Erdinç Yılmaz tarafından düzenlenen törenle açıldı.
DOĞAKA tarafından ilan edilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Küçük Dokunuşlar Büyük Mutluluklar Projesi' kapsamında Eyüp Sultan Mahallesi’nde oluşturulan Tasarım Beceri Merkezi ve diğer okullarda yer alan atölyelerin açılışı yapıldı.
Tasarım Beceri Merkezi ve atölyeler hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, proje kapsamında 16 farklı kurumda 16 farklı türde 25 atölye oluşturulduğunu dile getirdi. Projenin amacının, sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan dezavantajlı konumda yer alan kadınların ve gençlerin mesleki kapasitelerine katkıda bulunarak, onların istihdamının sağlanmasının yanında çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.  Merkezde seramik, resim, müzik, ses kayıt, küçük onarım, teknoloji tasarım olmak üzere 8 atölye bulunduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Albak, ayrıca il merkezindeki 11 okul ile Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi'nde ve 3 ilçede atölyelerin oluşturulduğunu belirtti.
Tasarım Beceri Merkezi'ni gezerek atölyeler hakkında detaylı bilgi alan Vali Erdinç Yılmaz da ilde dezavantajlı konumda bulunan kadınlar ve gençler için oluşturulan tasarım beceri merkezi ve atölyelerin hayırlı olmasını diledi. Vali Yılmaz, "Bu atölyelerden ilimizdeki hanımların ve çocuklarımızın çok fayda göreceğine, burada aldıkları kurslar sayesinde yeteneklerini geliştireceklerine ve mesleki kapasitelerine katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Projenin yapılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!