Okul servisi şoförleri ve öğrencilere broşürlü uyarı

Güncelleme Tarihi:

Okul servisi şoförleri ve öğrencilere broşürlü uyarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 14:25

Okul servisi şoförleri ve öğrencilere broşürlü uyarı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü Toplumlum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servisi araç şoförleri ve servislere binen öğrencileri, uyması ve bilmesi gereken kurallar hakkında broşür dağıtarak uyarıldı.
Salih Bahçeli İlkokulu önünde çalışma yapan ekipler, servis şoförleri ve rehber personellere 'Okul taşıtlarında aranan şartlar', 'Servis şoförü ve rehber personel ile ilgili bilinmesi gerekenler', öğrencilere ise 'Öğrencilerin uyması gereken kurallar' konularının ayrıntılı olarak anlatıldığı broşürlerden dağıttı.
Öğrencilere okul taşıtı beklerken aracın duracağı yerden en az 5 adım geride ve yayalara tahsis edilmiş alanlarda beklemelerini, araca binmek için koşmamalarını ve araç tam olarak durmadan araca binmeye ve inmeye çalışmamalarını, ayakta yolculuk yapmamalarını ve emniyet kemerlerinin mutlaka takılı olmasını istediler. Pandemi tehdidinin hala devam ettiğini belirten polisler, korona virüsten korunmada en etkili yolun; sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymaktan geçtiğini vurguladılar.
Okul önünde öğrenci verilerine de bilgilendirmede bulunan ekipler, öncelikle servis şoförü ve hostes ile tanışıp cep numaralarının istenmesini, çocuklarının düzenli olarak servis araçlarına binip indini kontrol etmelerini, kendi bindiği durak dışında başka yerde inmemesinin şoföre ve rehber personele hatırlatılmasının önemini belirttiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!