Öğrenciler için yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler için yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2021 11:02

Öğrenciler için yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü etkinlikleri kapsamında  Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğrenci tahliyesi, kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.
Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tatbikatta, ilk olarak öğrenci ve öğretmenlere okul girişinde, Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin tarafından yangın tüpünün kullanımı, kurtarma ve ilk yardım konularında bilgi verildi. Açık alanda yangın tüpü kullanımı sırasında mutlaka rüzgar yönünün hesap edilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Yangın tüpü ile müdahalede rüzgarı arkamıza alıp, alevleri süpürme işlemi ile söndürmeliyiz. Eğer kapalı alanda zaten rüzgar olmadığı için yangına, kendimizi riske tehlikeye atmadan belirli mesafeden alevlere yangın tüpü ile tozu sıktıktan sonra dışarı açık alana çıkmamız gerekiyor" dedi.
Daha sonra senaryo gereği çıkan yangın sonrası ihbar üzerine okulun bahçesine Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Temsili olarak ikinci kattaki sınıfta mahsur kalan iki yaralı öğrenci itfaiye merdiveni ile kurtarılıp sağlık görevlilerine teslim edildi. Okulun bahçesinde bekleyen diğer öğrenciler ise kurtarma çalışmasını ilgiyle izledi. Tatbikat kapsamında son olarak yangın tüpü kullanımı ve söndürme teknikleri, metal tava içerisine oluşturulan ateşin söndürülmesi ile uygulamalı olarak anlatıldı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!