Küçük veteriner hekimler hayvanların kalbini dinledi

Güncelleme Tarihi:

Küçük veteriner hekimler hayvanların kalbini dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 16:01

Küçük veteriner hekimler hayvanların kalbini dinledi

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ etkinlikleri kapsamından, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde etkinlikler düzenledi. Yunus Emre İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı prohram, pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.
Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmak amaçlı düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Osmaniye Belediyesi Küçük Veteriner Hekim projesi kapsamında hekim önlüklerini giyerek stetoskop ile köpeklerin kalbini dinleyerek muayene etti. Veteriner İşleri Müdürlüğü, Geçici hayvan barınağı sorumlu Veteriner Hekimi Bünyamin Akın tarafından öğrencilere barınakta uygulanan aşılama, tedavi, kısırlaştırma ve Osmaniye Belediyesi’nin sokak hayvanları için yürüttüğü çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi.
Veteriner Hekim önlüğü giyen çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken kalp atışlarını dinledikleri yavru köpeğe büyük ilgi göstererek sevdiler.
Etkinliğe katılan öğrenciler, “Hayvanlar İçin Biz de Varız” sloganının olduğu duvara farklı boyalarla imza atarak farkındalık çalışmalarına destek oldular. Etkinlik sonunda katılım sağlayan tüm öğrencilere Osmaniye Belediyesi tarafından sokak hayvanları için kedi maması ve yem kabı hediye edildi. Osmaniye Belediyesi tarafından Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne  bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliklerine Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, Belediye Koordinatörü Sehavet Aslankurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Ali Coşkun, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Durdu Mehmet Çelik ile Müdür Yardımcısı Fatih Ücel ve öğretmenler Çiğdem Tokyay ile Hacı İsmail Kılıç’ın kontrolünde Yunus Emre İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!