Köyün yamacına 'Şehitler diyarı Osmaniye' yazıldı

Güncelleme Tarihi:

Köyün yamacına Şehitler diyarı Osmaniye yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2020 18:19

Köyün yamacına 'Şehitler diyarı Osmaniye' yazıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de Tehçi Köyü'ndeki yamaca, Türk Bayrağı ile 'Şehitler Diyarı Osmaniye' yazıldı.
Vali Erdinç Yılmaz'ın talimatıyla şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışma, tren yolu, otoyol, E-24 ve havadan görünebilecek şekilde düzenlendi.
Vali Erdinç Yılmaz, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kadir Tohumcu ile birlikte, 'Türk Bayrağı' ve 'Şehitler Diyarı Osmaniye' yazısının yer aldığı yamaçta incelemelerde bulundu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Vali Yılmaz'a verdiği bilgilerde, 'Şehitler Diyarı Osmaniye' yazısının, il sınırları içerisinde hızlı tren güzergahında Tehçi Köyü mevkiinde kapalı tünel üzerinde oluşan yamaca vidalar üzerine çelik hasır ve beton uygulanarak oluşturulan zemine kompozit panellerle yapıldığını kaydetti.
Vali Yılmaz ise incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için çok sayıda evladını şehit veren yiğit Osmaniyemiz'in şehitlerinin manevi hatırasını için yaşatmak için bu yazıyı yazdırdık. Aziz şehitlerimizin hatıralarına yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Kahraman şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!