Kastabala Sulak Alanı'nda kış ortası su kuşu sayımı başladı

Güncelleme Tarihi:

Kastabala Sulak Alanında kış ortası su kuşu sayımı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 09:21

Kastabala Sulak Alanı'nda kış ortası su kuşu sayımı başladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de 'mahalli öneme haiz sulak alan' olarak tescil edilen Kastabala Sulak Alanı'nda, kuşların popülasyonu kayıt altına alıyor.
Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) kapsamında, Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Doğa Araştırmaları Derneği tarafından 13 noktada sayım gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl yapılan sayımda, 137 türden 5 bin 625 kuş tespit edildiği kaydedildi. KOSKS ile sulak alan işleyişini ve kullanım faaliyetlerini izlemeyi, koruma çalışmalarına yön vermek, yıllara göre tür sayısı ve populasyon büyüklüğündeki değişiklikleri takip etmeyi, nesli tehlike altında olan türler için hazırlanacak tür eylem planlarına altlık oluşturmayı, sayım sonuçlarına göre sulak alanlar, su kuşları ve çevre konularında kamuoyunun bilgilendirilmesine katkı sağlamayı, farkındalığı artırmayı ve ülkedeki kuş gözlemcilerine uygulamalı eğitim imkanı sunmayı hedeflediği kaydedildi.
Osmaniye sınırları içinde Ceyhan Nehir havzasında bulunan yerli ve göçmen birçok kuş türüne ev sahipliği yapan 796 hektar büyüklüğündeki Osmaniye Kastabala Kuş Cenneti, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği kapsamında “Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan” olarak ilan edilmişti. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!