İmmün plazma bağışına davet

Güncelleme Tarihi:

İmmün plazma bağışına davet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2020 15:32

İmmün plazma bağışına davet

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kentte plazma immün bağışçısı olmaları için 135 vatandaşla iletişime geçildiğini belirterek, kabul edenlere teşekkür etti. Müdür Öznavruz, koronavirüsü atlatanlara bağışçı olmaları için çağrıda bulundu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz koronavirüs pandemisinin devam ettiği süreçte hastalığı atlatmış vatandaşların kanından elde edilecek immün plazma tedavisinin, birçok ülke ile birlikte Türk Kızılay aracılığı ile Türkiye'de de uygulandığını hatırlattı.
Bağış çalışmaları hakkında bilgiler veren Öznavruz, "Ülkemizde ihtiyaç duyan hastalara kullanmak üzere immün plazmanın temini ve kullanımı konusunda bakanlığımız tarafından pandemi sürecinin başlarında çalışmalar başlatılmış ve 'Covid-19 İmmün Plazma Tedarik ve Klinik Kullanım Rehberi' hazırlanmıştır. Bu doğrultuda müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde 'Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi' haziran ayında kurulmuş ve kurulduğu günden bu yana 135 vatandaşımızla iletişime geçilerek bağışçı olmak üzere gerekli farkındalık eğitimi verilerek  gönüllü olmaları için önerilerde bulunulmuştur" dedi.
İYİLEŞEN HASTALAR, BAĞIŞA DAVET EDİLİYOR
Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi'nin kurulduğu ilk günden bu yana büyük bir titizlikle hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak amacı ile bağışçı organizasyon sürecini yürütmekte olduğunu belirten Dr. Hasan Öznavruz şunları kaydetti:
"Merkezde görevli personellerimiz bakanlığımız ve Kızılay algoritmasına uygun Covid-19 hastalığını tedavisi görüp iyileşen hastaların immün plazma bağışı olmaları konusunda telefon ile görüşme yapmakta ve bağışa davet etmektedirler. İmmun Plazma Bağışı Sistemi randevulu sistem olarak hizmet vermektedir. Şu an ilimizde bağışçı olmayı kabul eden vatandaşlarımız  için müdürlüğümüz 'Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi' koordinesinde ülkemizde 16 bağış noktasından biri olan Adana ilindeki Kızılay bağış noktasında immun plazma bağışı alınmaktadır. İlimizde bağışçı olmaları için 135 vatandaşımızla iletişime geçilmiştir. Bu vatandaşlarımızdan bağışçı olanlara teşekkürü bir borç bilir, Covid-19 geçirmiş vatandaşlarımız müdürlüğümüz Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezimiz tarafından  telefon ile aranıldığında plazma bağışçısı olmaya davet ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!