İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2020 12:26

İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanarak uygulamaya konulan "Hayata Gülümse Projesi" kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencileri evlerinde ziyaret ederek kırtasiye malzemesi dağıttı.
Proje hakkında bilgi veren SYDV Müdürü Aykut Bulut, projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumluluk alanı içerisinde ikamet eden, 3294 sayılı kanun kapsamında muhtaçlık sınırı altında olan öksüz-yetim çocuklar ve parçalanmış ailelerde yaşayan çocuklar için uygulamaya konulduğunu ifade etti. Proje kapsamında şu ana kadar 141 çocuk için hane ziyareti yapıldığını ve hane ziyaretlerinin devam ettiğini belirten Bulut, "Proje kapsamında olan çocuklarımızın düzenli takipleri yapılarak ortaya çıkabilecek ihtiyaçları gerek Vakfımız kaynaklarıyla gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla karşılanacaktır. Mevcut durumda Vakfımızdan Öksüz Yetim Yardımı alan 97 hanede 157 çocuk bulunmaktadır. İlk etapta yapılan hane ziyaretleri sonucunda kırtasiye malzemesi ihtiyacı olan 101 çocuğumuzun kırtasiye ihtiyaçları hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla karşılanmıştır." diye konuştu.
Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Yılmaz ise kırtasiye malzemeleri ve satranç takımı dağıtarak, "Evlatlarımızın eğitimi bizim en önemli önceliklerimizden biri. Bu nedenle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından hayata geçirilen Hayata Gülümse Projemiz kapsamında çocuklarımıza kırtasiye malzemeleri dağıtıyoruz. Dün de Vakfımız, ihtiyacı olan çocuklarımıza çalışma masalarını teslim ettiler. Projeye destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Evlatlarımıza sağlıklı, başarılı, güzel bir gelecek diliyorum" dedi.
Vali Yılmaz, ziyaret ettiği evlerde kendisine iletilen sorun ve talepleri de dinledi. İhtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olacaklarını ve destek vereceklerini ifade eden Vali Yılmaz, devletin her daim ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu ve yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!