Düldül Dağı'nda sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Düldül Dağında sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2020 15:28

Düldül Dağı'nda sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Düldül Dağı'nda zirve tırmanışı yapan gruba, sertifikalı dağcılık ve kış eğitimi verildi. 
Gün boyu süren eğitimlerde katılımcılara, kış şartlarında yaşam, karda yürüyüş, meteoroloji, sert karda ve buzda doğru kazma kullanım teknikleri, krampon kullanımı, beslenme, çığ oluşabilecek alanlarda çığ testi yapma ve antrenman gibi bilgiler verildi. ODAK Yöneticisi Yücel Erdoğan, dernek binasında teorik ve pratik eğitimler alan ekibin, zorlu kış şartlarında deneyim kazanmak üzere Düziçi İlçesinde 2 bin 200 rakımlı Düldül Dağı'na zirve tırmanışı yaptıklarını söyledi. Erdoğan, katılımcıların, Başkonuş Yaylasında Türkiye Dağcılık Federasyonu Sertifikalı Dağcılık ve Kış Eğitimlerinin ikinci etabını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.
Dağcıların zorlu kış şartlarında eğitim almasının önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Eğitimlerimizde, kış şartlarında yaşam, karda yürüyüş, meteoroloji, sert karda ve buzda doğru kazma kullanım teknikleri, krampon kullanımı, beslenme, antrenman ve çığ oluşabilecek alanlarda çığ testi yapma gibi bilgiler anlatılmaktadır. Eğitimin ardından Gaziantep Adana, Düziçi ve Kadirli'den 25 arkadaşımız, federasyon tarafından açılacak sınav sonucunda başarılı oldukları takdirde dağcılık sertifikası almaya hak kazanacaklar" dedi. 

FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!