Çöp döküm sahasında sokak hayvanlarını besleyenler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Çöp döküm sahasında sokak hayvanlarını besleyenler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2021 15:24

Çöp döküm sahasında sokak hayvanlarını besleyenler ödüllendirildi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'de çöp döküm sahasında bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik çalışmalar yapan hayvanseverler, '2021 Aile ve Toplum Hizmetleri' ödülüyle ödüllendirildi.
Osmaniye Rotary Kulübü, '2021 Aile ve Toplum Hizmetleri' ödülü, sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda etkinlikler düzenleyen ve tedavi eden Veteriner Hekim Ali Laçinbala’ya verildi. Rotary Kulübü dönem başkanı Bengü Başlamışlı İmadoğlu, yılda 70'i cerrahi olmak üzere 500'e kadar vakanın tedavisini yapan Veteriner Hekimi Ali Laçinbala’yı kutlayıp, bir plaket takdim etti.  Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise HAYTAP kumbarasında biriken mamaları pandemiden dolayı sokağa çıkma kısıtlamalarında sahipsiz sokak hayvanlarına bisikletlerle dağıtıklarını ifade etti. Bisiklet kullanarak karbon salınımı yapmadan doğaya tam destek verdiklerini ifade eden Laçinbala, “Pandemi boyunca 'Kızaktaki Bisikletçiler' grubuyla hafta sonu kısıtlamalarında bisikletli beslemeler yapmaktayız" dedi.
'YOLLARIMIZI GÖZLÜYORLAR'
Ödülünü, sokak hayvanlarının arasında ve bu canlara sahip çıkan dostlarıyla birlikte HAYTAP adına şehir çöplüğünde almayı uygun gördüklerini kaydeden Laçinbala, şunları kaydetti: “Burada güzel bir beslenme odağı yaptık. Birçok sokak canı burada rahat bir şekilde yaşıyor. Sürekli olarak beslenme ve ilaçlamalarını takip ettiğimiz bu canlar yollarımızı gözlüyorlar. Rotary Kulübü'nün bu ödülleri normalde güzel salonlarda yapılırdı. Pandemiden dolayı bu imkanlar olmadığından ötürü ben de burada almayı uygun gördük. Hayvansever müzisyen arkadaşlarımız Cemre Polat gitarıyla, Mustafa Akyıldız çello ve Sencan Laçinbala ise klarneti ile şarkılarını çalarken, bizler de beslemeler yaparak hayvanlarımızın muayenelerini gerçekleştirdik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!