Bayram öncesi 'sahte para' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bayram öncesi sahte para uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2020 14:44

Bayram öncesi 'sahte para' uyarısı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de polis, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları sahte para konusunda uyardı.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Fakıuşağı Mahallesi Dereobası Köyü yolu üzerinde ve Yunus Emre Mahallesi Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasında kurulan kurban satış pazarlarında bilgilendirme çalışması yapıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet edilerek yapılan çalışmada, "Kurbanlık alışverişlerinde dolandırıcılara ve hırsızlara karşı dikkatli olun" yazılı el broşürlerinden dağıtılıp, sahte para, tırnakçılık, kurban hırsızlığı, yankesicilik ve dolandırıcılık konularına dikkat çekildi. Ekipler tarafından, kötü niyetli kişilerin özellikle yoğun ve kalabalık ortamları seçtikleri vurgulandı. Hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili yapılan bilgilendirmede vatandaşlara, şu bilgiler verildi: "Ücretinizi almadan hayvanlarınızı teslim etmeyin. Şüphelendiğiniz araçların plakasını alın ve satış yaptığınız kişilerin isimlerini ve numaralarını kaydedin. Özellikle akşam vakitlerinde hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olun. Yanınızda ya da kaldığınız yerde nakit para bulundurmayın. Her türlü şüpheli durumu zaman kaybetmeden 155’i arayarak bildirin. Ekiplerimiz sizlerin güvenliği için sürekli devriye halindeler ve sizler de şüpheli durumlarda bizleri aramaktan çekinmeyin."
Ayrıca görevliler tarafından sahte paranın nasıl anlaşılacağı ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili vatandaşlar bilgilendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!