'Anne Eli' projesine vatandaşlardan destek

Güncelleme Tarihi:

Anne Eli projesine vatandaşlardan destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2021 10:02

'Anne Eli' projesine vatandaşlardan destek

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi tarafından projelendirilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin düzenlemiş olduğu Sıfır Atık Fikir Yarışmasında birinci olan “Anne Eli” projesi uygulanmaya devam ediyor. Hayata geçirilmiş olan ‘Anne Eli’ projesi ile anneler, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan konunun uzmanı ekipler tarafından bilgilendiriliyor.
Sıfır Atık projesi ve ikili ayırma sistemleri, ekipler tarafından hane hane gezilerek, çöp kovası, çöp poşeti ve broşürler dağıtılıyor. Anne Eli projesi kapsamında toplanan kâğıt, karton, plastik, cam ve metal atıklar geri dönüşüme kazandırılarak milli ekonomiye ve daha temiz, daha yaşanabilir, daha yeşil ve daha güzel bir Osmaniye olma noktasında katkı sağlanmış olacak.
Evlere dağıtılan ikili ayrıştırma kutuları ile şehrin geleceğine ve doğaya birlikte sahip çıkıldığını söyleyen Belediye Başkanı Kadir Kara, “Doğayı kirletmeden atıkların kaynağında ayrıştırılarak sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırılması noktasında şehrimiz ve çocuklarımızın geleceği için annelerimizle birlikte ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. ‘Anne Eli’ projemize katkı ve katılımlarından dolayı tüm hemşerilerime teşekkür ediyor, muhabbetle selamlıyorum” dedi.
Anne Eli projesi kapsamında evlere dağıtılan ayrıştırma kutularını teslim alan vatandaşlar, çocukların eğitimine de önemli katkılar sunacağına inandıkları bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!