24. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda ödüller dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

24. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasında ödüller dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 13:35

24. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda ödüller dağıtıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.
Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda düzenlenen program, ozanların bağlama eşliğinde türkülerini yorumlaması ile başladı. Ödül töreni öncesinde, Ozan Duranoğlu, Hatice Abul, Nurdoğan Çolakkadı ve Nursel Seçer türküleri ile duygulu anlar yaşattı. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, törene katılanlara teşekkür ettikten sonra yaptığı konuşmada, 24 yıldır aralıksız olarak düzenlenen yarışma ile ilgili bilgi verdi. Bardak, yarışmaya katılan tüm katılımcılara ekmek, kalem, kitap, katılım belgesi ile birlikte ilk üç dereceye girenlere kristal kupa, ayrıca Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunan kişilerin anılarını yaşatma adına ise özel ödüller verdiklerini söyledi.
Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'na bu yıl 14 ilden katılım gerçekleştiğini vurgulayan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, yarışmanın gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Osmaniye Belediyesi ve diğer kültür-sanat destekçilerine teşekkür ederek belge takdim etti. Bu yılki katılımla birlikte 24 yıllık süre içerisinde katılımcı sayısının 4 bin 27 kişiye yükseldiğini vurgulayan Bardak, seçici kurul üyelerinin değerlendirmeleri ve puan verme koşullarını da anlattı. Seçici kurulun bireysel olarak değerlendirmeleri sonucu dereceye girenlerin puan durumlarına göre belli olduğu belirtildi. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verilmeden önce, törene gelenler önce şiirlerini okudu sonrasında da ödülleri takdim edildi.
Yarışma sonunda “Ben Anadoluyum” şiiri ile birinci olan Karaman’dan Hikmet Elitaş, Ahval-ı Beyan isimli şiiri ile İkinci olan Karaman’dan İbrahim Şaşma ve Kahramanlık destanı isimli şiiri  Üçüncü olan Samsun’dan Orhan Köker’e kristal kupa ile çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, katılımcılar tarafından takdim edilirken, program toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.


FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!