Kadirli'de marketlere denetim

Güncelleme Tarihi:

Kadirlide marketlere denetim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2020 12:03

Kadirli'de marketlere denetim

Haberin Devamı

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Kadirli İlçe Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında marketlerde denetimlerde bulundu. 
Denetimlere Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Tarım Müdürü Fatin Rüştü Özeser, İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Aydüz ve denetim ekipleri katıldı. Marketleri dolaşarak denetimleri yerinde inceleyen ve bilgi alan Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, kurallara uymayan marketlere gereken cezaları ve yaptırımları uygulayacaklarını belirtti. 
Marketlerin metrekaresine göre müşteri alacağını söyleyen Kaymakam Arık, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen yasaklara hepimiz uyacağız. Bu kapsamda marketlere de bazı kurallar getirildi. Maskesiz müşteri alınmayacak. Müşteri kendi eliyle sebze meyve seçmeyecek. Bu sebze ve meyveler market görevlilerince poşetlenecek. Metrekaresine göre içerde onda biri kadar müşteri bulundurma kuralına herkes uyacak. Sosyal mesafe kuralları kesinlikle uygulanacak. Ayrıca hijyen konusunda gerekli uyarılarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın da bu konuda kendi önlemlerini almaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Sosyal mesafe kurallarını ihlal edenleri uyaran Kaymakam Arık, "Gıda üretim ve satışı yapılan bütün işletmelerde çalışan ve müşterilerin maske takması zorunludur. Bütün vatandaşlarımızın sosyal mesafe kurallarına riayet etmesi zorunludur. Fiziksel temastan kesinlikle kaçınılmalıdır.
Son 1 aylık sürede sosyal mesafe kurallarını ihlal eden 48 vatandaşımıza 137.410,00 TL idari para cezası yazılmıştır. Sağlığınız bizim için önemlidir. Lütfen kurallara uyalım işimiz yoksa evde kalalım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!