Düziçi’nde zeytin hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Düziçi’nde zeytin hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2021 12:23

Düziçi’nde zeytin hasadı başladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) – OSMANİYE’nin Düziçi ilçesinde, zeytin hasadı başladı.
Kaymakam Turgay İlhan, Yeniceharuniye Mahallesi'nde zeytin hasadı yapan çiftçileri ziyaret ederek onlarla birlikte hasat yaptı. Kaymakam İlhan'a, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal da eşlik etti. Kaymakam İlhan, 25 dönüm arazi üzerinde 750 kök zeytin ağacı ile üretim yapan emekli öğretmen Mehmet Yavşan’dan bilgiler aldı.
Kaymakam Turgay İlhan, yaptığı açıklamada, zeytinin ana vatanının Mardin, Kahramanmaraş, Hatay, Düziçi çevresinde olduğunu söyledi. Dünyanın en kaliteli zeytinlerinin bu bölgede yetiştiğine vurgu yapan İlhan, "Zeytin, insanlık tarihinde çok önemli bir üründür. İlçemizde 1.5 milyon kayıtlı ve kayıtsız zeytin fidanı bulunmaktadır. 10-15 yıl içerisinde 5 milyon fidana çıkarmak için çalışmalar olacaktır" dedi.
Çifti Mehmet Yavşan ise zeytinlerinin 16 yaşında olduğunu, ortalama her yıl ağaçlardan 50-60 kilo arası zeytin aldığını belirtti. Kuyudan sulama yapıp damlama sistemi ile zeytinleri beslediğini söyleyen Yavşan, 20 kişi ile çalıştığını ve yaklaşık 20 gün sonra hasadın sona ereceğini ifade etti. Hasat sonrası Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, zeytin ağacından yüksek verim alan çiftçi Mehmet Yavşan’a plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!