Düziçi'nde 22 üreticiye 1 milyon 340 bin ipek böceği dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Düziçinde 22 üreticiye 1 milyon 340 bin ipek böceği dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 12:32

Düziçi'nde 22 üreticiye 1 milyon 340 bin ipek böceği dağıtıldı

Haberin Devamı

DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi İlçesinde 22 üreticiye, 67 kutuda 1 milyon 340 bin ipek böceği dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Koza Birlik işbirliğiyle hayata geçirilen 'İpek Böceği Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törenle, 22 üreticiye 67 kutuda toplam 1 milyon 340 bin ipek böceği dağıtımı gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Mutlu Almalı, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Bursa Koza Birlik Müdürü Mehmet Sönmez ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi katıldı.Geçen yıl 9 üreticiye toplam 32 kutu ipek Böceği dağıtıldığı, bundan 349 kilo koza alındığı ve bunun karşılığında ise üreticilerin hesaplarına toplam da 19 bin 195 lira para aktarıldığı belirtildi. 

BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR
Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, ipek böceği yetiştiriciliğinin her aşamasında üreticilere gerekli bilgilerin aktarmakta olduğunu belirterek, "İpek böcekçiliği, ipekböceğinin tek besin kaynağı olan dut yaprağının sağlanmasıyla başlayan ve kozadan ipek ipliğine işleninceye kadar süren bir tarımsal faaliyet olarak sürdürülmektedir. Bir kutu ipek böceğinin beslenmesi için yaklaşık 450-500 kilo dut yaprağı gerekmektedir. İpek böceği yaprakların yaklaşık yüzde 90 kısmını 5. yaş dönemlerinde yerler. Yapraklar böceklerin boyutlarına göre ilk üç yaşta kıyılarak, 4. yaşta filiz şeklinde, 5. yaşta dal olarak verilmektedir. Türkiye'de üretilen ham ipeğin tamamına yakını ipek halı dokumacılığında, bir bölümü de giyim, ev eşyaları, nakış-dikiş, ameliyat ipliği olmak üzere iç piyasada tüketilmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!