Dr. Öznavruz, Düziçi Devlet Hastanesi inşaatını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Dr. Öznavruz, Düziçi Devlet Hastanesi inşaatını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2021 12:34

Dr. Öznavruz, Düziçi Devlet Hastanesi inşaatını inceledi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (OSMANİYE), (DHA) – OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yapımı devam 150 yataklı Düziçi Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Dr. Öznavruz, Mart ayında başlanan hastanenin A ve B olarak tanımlanan 2 bloktan oluştuğunu, 40 dönüm arazi üzerine 6900 metrekare oturum alanına sahip olan inşaatın bodrum kat inşaatının tamamlandığını söyledi.
Öznavruz, hastane tamamlandığında, Radyoloji Ünitesi, Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuarı, Endoskopi ve Bronoskopi üniteleri, Doğumhane, Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesi 50 Adet Poliklinik Odası, Kan alma Ünitesi, 8 Ünitli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği, 24 Yataklı Palyatif Servisi, 16 Yataklı Erişkin Yoğunbakım Ünitesi ve İzole Odası olacağını söyledi. Öznavruz, ayrıca yataklı servisler, fizik tedavi ünitesi, 10 yataklı evde sağlık ünitesi, gebe sınıfı, diyabet merkezi, manyetik rezonans (mr), tomografi, ultrason, mahkûm koğuşu, ameliyathaneler ve onkoloji merkezinin olacağını belirterek şöyle davm etti:
"20 cihazlı diyaliz ünitesinin yanı sıra 4 girişi bulunan acil servis; sedye alanı çocuk hasta alanı, Ayaktan Hasta Alanı, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Girişi, Acil Laboratuvar, Acil Röntgen, Acil Kan Alma, 6 Yataklı 3 Odalı Acil Servis Kliniği, 16 yataklı Çocuk Müşahade, 10 yataklı Kadın Müşahade, 10 yataklı Erkek Müşahade özellikli alanlara sahip olacaktır. Pandeminin en zor günlerinde başlayıp bu güne kadar çok hızlı bir şekilde inşaatı devam eden 150 Yataklı Düziçi Devlet Hastanesinin tamamlanması için, Sağlık Bakanlığımız, İnşaat Firması ve İl Sağlık Müdürlüğümüz uyum içinde çalışmaktadır. Tamamlandığında İlçe halkına ve yakın çevre ilçe-köylere hizmet verecek olan hastanemizin bir an önce tamamlanarak Düziçili hemşerilerimize sağlık hizmeti vermesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!