Ordu'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Güncelleme Tarihi:

Ordudan Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 10:38

- Ordu Valiliğince başlatılan kampanya kapsamında 2 tır kıyafet ve gıda toplandı

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ordu Valiliği, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan kıyafet ve gıda malzemelerini Hatay'ın Yayladağı ilçesine gönderdi.

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca başlatılan kampanya doğrultusunda toplanan 2 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay'a doğru yola çıktı.

Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Ahmet Cemal Mağden Huzurevi Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her daim dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme gayreti içinde olduğunu söyledi.

Ordu'nun ihtiyaç sahibi kişilere yardım etme konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Varıcıer, "İnşallah bugün iki tırımız Yayladağ üzerinden Türkmen kardeşlerimize yardım götürecek. Bu yardımlar içerisinde gıda maddeleri, giyim eşyaları, bebek mamaları, hasta ve çocuk bezleri var. İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı dışında iş adamlarımız ve diğer kurumlarımız da katkı sağladı. Kurumlarımıza, iş adamlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Varıcıer, sadece Ordu'dan değil, Türkiye'nin dört bir köşesinden ve yurt dışından yardımların yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amacımız insanlarımızın tarih ve geleneksel bağları olan kardeşlerimizle bütünleşmelerini sağlamak. Bunların maddi bir değeri yok. Önemli olan dünyaya bir insanlık mesajı verebilmektir. Halkımızın fedakarlığını, duyarlılığını bir kere daha gösterebilmektir. Türk insanının elinin, dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum millete ya da afete maruz kalmış bir topluma anında ulaşabildiğini zaten çok yakın zamanlarda da gördük. Büyük devlet olmak bu demek. Eğer siz kendinizin, kendi halkınızın ihtiyacı olan bir maddeyi veya değeri, ihtiyaçlı başka insanlara verebiliyorsanız, paylaşabiliyorsanız bundan daha büyük bir zenginlik ve mutluluk olamaz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!