Ordu'da şehitler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Orduda şehitler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 14:28

Ordu'da şehitler anıldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünda  Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Ordu'da, Garnizon Şehitliği'nde 'Şehitleri Anma Programı' düzenlendi.
Ordu Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'n dedüzenlenen programa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, diğer protokol temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Seddar Yavuz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan 249 şehit başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.
Vali Yavuz, hain darbe girişimi sırasında gazi olan vatandaşlara ise şifa dileklerini ileterek, 15 Temmuz cumartesi günü tüm Orduluları meydanlarda olmaya çağırdı. Hain darbe girişimini unutmayacaklarını da vurgulayan Vali Seddar Yavuz, “FETÖ Terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimi ile ülkemiz işgal edilmek istenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde,  kahraman milletimiz uçaklara, tanklara ve mermilere göğsünü siper etmiş, bu uğurda 249 vatandaşımız şehit olmuş, binlerce kardeşimiz de gazi olmuştur. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimini unutmayacağız.  Bu darbeye girişen FETÖ mensuplarından hukuk önünde hesap soracağız" dedi. 
Şehitlikte düzenlenen program şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edilmesiyle sona erdi. Anma programının hafta boyunca çeşitli etkinlik ve programlarla devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!