Ordu'da sahte bala geçit yok

Güncelleme Tarihi:

Orduda sahte bala geçit yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 15:36

Ordu'da sahte bala geçit yok

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU’da kurulu bulunan Aracılık Araştırma Enstitüsü’nde bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarı ile uygulanan 'Arım Balım Peteğim' projesiyle, sahte balın önüne geçildi. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, balların artık daha iyi şartlarda değerlendirildiğini, tesisin de faaliyete geçmesiyle arıcıların kar ettiğini belirtti. 

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından Avrupa Birliği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle ‘Arım Balım Peteğim Projesi’ hazırlandı. 10 milyon avro harcanarak bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarı yapıldı. Tesis, eylül ayında açılarak hizmete sunuldu.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, tesisin açılmasıyla sahte bala artık geçit verilmediğini söyledi. Karadeniz Arı Ürünleri Merkezi (BALMER) şirketiyle, arıcılardan alınan balların tesiste analiz edilerek paketlenip satıldığını belirten Çiftçi, şunları söyledi:

“Arıcılarımız artık sattıkları ballarda kilogram başı 2 lira kar elde ediyor. Bu kapsamda tesiste paketlenen balların ilk ihracatı Almanya’ya başlamıştı. Zaman içinde ihracatın artmasını hedefliyoruz. Bal analizinde 24 ayrı parametreye bakılıyor. Tesiste paketlenen balları vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tüketebilir. Özellikle bal kavanozları üzerinde Avrupa Birliği (AB) bayrağı ve Türkiye bayrağı etiketi olan ballardan tüketilmesini tavsiye ediyoruz” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!