‘Çikolata Park’ projesinde heyecanlı bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

‘Çikolata Park’ projesinde heyecanlı bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 15:38

‘Çikolata Park’ projesinde heyecanlı bekleyiş

Haberin Devamı

Mustafa KIRLAK/GÜLYALI(Ordu), (DHA)-ORDU’nun Gülyalı ilçesinde, Büyükşehir Belediyesince yürütülen ve yüzde 80'i tamamlanan ‘Çikolata Park’ projesinin, eksikliklerin de giderilmesiyle nisan ayında hizmete açılması bekleniyor. Projenin tamamlanması ve hizmete girmesi heyecanla beklenirken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, sosyal hayata katkı sunacak projenin aynı zamanda ekonomik katkısının da olacağını belirtti. 

Gülyalı ilçesinde yapımı süren ‘Çikolata Park’ projesinde sona gelindi. Türkiye'nin en tatlı projesi olarak nitelendirilen, Ordu-Giresun Havalimanı'nın yanında 60 dönüm alan üzerinde yükselen projenin yüzde 80’inin tamamlandığı belirtildi. Kentin turizm ve ekonomik yapısına önemli katkı sağlaması planlanan proje kapsamında, Türkiye'nin en önemli ürünlerinden fındığın kullanıldığı çikolatanın imalat ve satış noktaları da yapılıyor. Deniz kenarındaki projede, fındığın tarihini yansıtan müzenin yanı sıra, seyir terası, çocuk oyun parkı ile sportif alanlar, restoran, düğün salonları ve çok amaçlı salon da yer alacak. Projenin, yılbaşında tamamlanması ve nisan ayında da hizmete girmesi hedefleniyor.

‘FINDIK MÜZESİ DE PLANLANIYOR’

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projeyi yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Tekintaş, hem Karadeniz hem de Ordu için çok özel bir mekân oluşturulduğunu söyledi. Başkan Tekintaş, 2014 sonunda yapımına başlanan projenin, neredeyse kullanabilecek noktaya kadar geldiğine dikkat çekerek, proje içerisinde fındığa ilişkin müze oluşturulmasının da hedeflendiğini aktardı.

‘İSTİHDAMA DA KATKI SUNACAK’

Başkan Tekintaş, sosyal hayata katkı sunacak projenin aynı zamanda ekonomik katkısının da olacağına işaret ederek, “Temel ürünlerinden biri fındık olan çikolatanın burada en iyi şekilde yapımını ve sunumunu sağlayacak bir alan inşa ediliyor. Diğer taraftan da asıl olan istihdamdır. İstihdam açısından da bakınca hem üretim hem satış sürecinde çok sayıda arkadaşımız çalışacak. 70'in üzerinde kişinin çalışacağı bir mekân olacak. Dolayısıyla Gülyalı'daki kardeşlerimize de teknik olarak gıda mühendisi, makine mühendisleri gibi birçok kişiye katkı sunacak. Diğer taraftan da sosyal amaçlı olduğu için sportif faaliyetlere de katkı sunabilecek bir alana dönecek” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!