Niğde’de Kore Kültür Günü düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de Kore Kültür Günü düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 16:04

Niğde’de Kore Kültür Günü düzenlendi

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi iş birliği ile düzenlenen Kore Kültür Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere; Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Danışmanı YoonSeo Han, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Ode to My Father adlı Kore filmi gösterimi ile başlayan etkinlikler, Kore-Türkiye İlişkileri seminerinin ardından Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım semineri ile devam etti. Kore’nin kısa tarihi, sanatı, ekonomik ve politik özellikleri ile uluslararası ilişkilerinin değerlendirildiği seminerde, Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilere değinildi. Katılımcılara, Kore Hükümeti Burs Programına ait bilgilerin verildiği seminerde, burs kapsamı ve burs başvuru koşulları da ayrıntıları ile anlatıldı. Seminerin ardından programda Kore’ye ait kıyafetlerin tanıtılması yer aldı. Fuaye alanda Kore geleneksel kıyafetlerini deneyerek hatıra fotoğrafı çektiren davetliler, programa yoğun ilgi gösterdi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte yer alan, Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Kore’ye ait yerel şarkıların seslendirilerek dans gösterilerinin yapıldığı etkinlik, katkılarından dolayı emeği geçenlere hediye takdiminin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!