Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Narlıgöl Turizm Bölgesine günübirlik tesis yapılması için proje hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 17:02

Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlandı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Narlıgöl Turizm Bölgesi’nde yerli ve yabancı turistler ile bölgede yaşayan vatandaşların termal sudan daha fazla fayda sağlayabilmeleri ve turistik cazibesinin artırılması için Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan tesis projesi NevşehirTabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu.
Vali Yılmaz Şimşek, birçok eşsiz doğal güzelliğe sahip olan kentin tanınırlığını artırmak ve kenti bir turizm şehri haline getirmek için çeşitli projelerin hazırlandığı söyledi. Şimşek, Nar Köyü yakınlarında bulunan Narlıgöl Krater Gölü'nün çevre düzenlemesi ve buraya yapılacak olan günübirlik tesis için projenin Nevşehir Tabiat Varlıkları'nı Koruma Bölge Kurulu'na sunulduğunu kaydetti.  
Narlıgöl termal suyunun, yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi beklediğini sözlerine ekleyen Vali Şimşek, şunları söyledi:
“Dört mevsim farklı doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen krater gölü Narlıgöl’de İl Özel İdaremiz tarafından parselasyon işlemleri de tamamlanmış durumdadır. Parselasyon planları, mülkiyeti hazineye ait olan parsellerin tahsis işlemeleri ve kurul tarafından istenilen bütün kurum görüş yazıları tamamlanmıştır. Projenin kurul tarafından onayı için imar planında Aksaray sınırlarında kalan kısımların parselasyon planlarının onaylanması beklenilmektedir. Bunun yanında imar planında ilimiz sınırları içerisinde kalan bölümlerde yapılmış olan parselasyon planları ile imar planında Turizm Tesis Alanı olarak planlanmış parseller imar parseli olarak oluşmuş ve yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için hazır durumdadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!